Orbelia winery

 

Orbelia vingård har mere end 100 hektarer af vinmarker nær landsbyerne Mitino og Starcevo i Petrich kommune. Med kærlighed og opmærksomhed vokser vi de, for regionen, traditionelle røde sorter: Wide Melnik Vine, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og hvide sorter: Sandanski Muscat, Chardonnay, Muscat Ottonel.
Vinmarkerne er plantet på kanelskov, talus og alluviale jordre, som i kombination med klimaforholdene i vores region skaber ideelle betingelser for udvikling og modning af vores druer.  
Orbelia vingård ligger ved foden af bjerget Belasitsa nær Kolarovo, 12 km. vest for byen Petrich. Orbelia er det gamle thrakiske navn  for bjergmassivet og betyder det hvide, smukke bjerg.
Vingården åbnede i 2013 og har den mest moderne teknologi og laboratorieudstyr. Nogle af vinene aldrer i franske, bulgarske, amerikanske og ungarske egetræsfade. 

 

 

 

Vores filosofi er at producere vine af høj kvalitet fra de traditionelle områders druesorter, mens vi forsøger at bevare de gamle vintraditioner i regionen, der daterer tilbage til den thrakiske gange.

Til dette formål lægger vi særlig vægt på druerne, der er høstet fra vores egne vinmarker. 

Orbelia-terrænget i  Petrich- Sandanski feltet er den mest solrige og varme bulgarske region med en rig historie og smukt naturområde, hvor vindyrkingen har tusindårige traditioner. Vindyrkiningen i disse lande stammer tilbage til de thrakiske gange. I starten begyndte de at dyrke nogle gamle lokale sorter, såsom bredbladet vin, som selv i dag er udbredt i regionen.
Vores vinmarker er plantet på kanelskov, talus og alluviale jordre, der giver gode betingelser for udvikling af druerne.