Bulgarien på 10. pladsen for vinproduktion

Brusselles, Hague og Rom smager på bulgarske vine, som har vundet medalje ved vin-VM i 2016.

 

Med sine over 2000 druesorter er Bulgarien på 10. pladsen for vinproduktion i Europa.

 

 

De 9 bulgarske vine, som vandt medaljer fra Concours Mondial de Bruxelles (CBM) 2016 blev smagt i Bruxelles, Hague og Rom. Arrangementerne blev arrangeret i samarbejde med CBM, deres officielle repræsentant for Bulgarien - Probegex og de bulgarske ambassader i de tre lande. Diplomater, Journalister, vineksperter og handelsmænd fra Belgien, Italien og Amsterdam var blandt gæsterne.

 

50 bulgarske vinhuse vandt medaljer ved CBM 2016. 45% af priserne Bulgarien vandt er guldmedlajer, hvilket er første gang i den 23.årige konkurrenceshistorie. Vores lands successrate er 42% - langt over den gennemsnitlige successrate for de andre lande (30%), som er verdenskendte for deres vinproduktion og kvalitetsvin.

 

Bulgarien har et enormt potentiale som vinproducent og det er afgørende hvordan udviklingen bliver realiseret i fremtiden. Vi kan være stolte af vores over 2000 druesorter. Vi har en moderne vinindustri, der både imponerer med sin høje kvalitet, men også udvikler sig i takt med de seneste tendenser. Som bevis pa det kan man observere den voksende produktion af organiske vine og vin uden sulfider, kommenterer Meglena Mihova fra Probegex.

 

Bulgarien har 10. pladsen som vinproducent i Europa med 1,75 millioner hektoliter. Den samlede produktionskapacitet af vores land er 7 gange større (7.2 millioner hektoliter). De hvide vinеs andel er den største - 63%, de røde har 32%, og dessertvine har 5%. De mest producerede hvidvinssorter i Bulgarien er Rkatziteli, Dimiat, Rød muscadine og Muscat Ottonel. Fra de røde sorter de mest udbredte er Merlot, Cabernet Sauvignon og Pamid. 

 

30% af  det bulgarske vin bliver eksporteret, hvor de største eksportmarkeder er Japan, Kina, Sverige, Polen, Rusland, Canada, USA og Benelux.80% af eksporten kommer fra kun 10 bulgarske producenter, og der er 235 vinproducenter i alt i Bulgarien. Den 23. udgave af Concours Mondial de Bruxellles blev afholdt i Plovdiv 28.04 - 01.05 2016. Over 8750 vine fra 51 lande blev evalueret  af 320 somelier, handelsmænd og journalister fra over 54 nationaliteter.

 

August 2016
www.24chasa.bg