Lad os tale om Rubin og Melnik 55

I 40'erne af det 20. århundrede var det Bulgarske Institut for Vinalv og Vine ved at krydse forskellige sorter af vine for at skabe sorter, der senere blev godkendt af statens varietetskommissionen.


 

Med dette begyndte historien om Rubin, Melnik 55 og Bred Melnik (broad leaved melnik). Rubin er en af ​​de mest populære bulgarske vinsorter, som har en karakteristisk mørk lilla farve. I de bedste vine af Rubinsorten, såsom vores Rubin Logodaj og Santa Sara, er de særlige kendetegn fra terroir overført. Der kan findes talrige aromatiske nuancer af lilla, violet og rød frugt, såsom hindbær og kirsebær i dem.

 

I Bulgarien opstår der ofte munter tvister om hvad der er Bulgariens mest foretrukne vinsort - Rubin eller Mavrud (for Mavrud, læs her), hvor tvistet som sædvanlig løses ved at danse traditionel bulgarsk kædedans.

 

 

Takket være Dilmana Folk Club Dance, deltager mange danske fans af bulgarsk vin i deres åbne undervisningstimer. Er du også fan af vin og elsker at danse, skal du være velkommen til at besøge dem. Mere information kan du finde her.

 

 

 

Herfra går vi videre til den anden af vinsort - Melnik 55, også kendt som Tidlig Melnik. Selv bulgarere forvirres ofte når vi taler om denne vinsort, da de tænker, at Melnik 55 og Bred Melnik er det samme. Selv om de falder ind under den samme kategori i vores butik, er det blot for at gøre det lettere for vores kunder. Dog er det hensigtsmæssigt at præcisere, at Melnik 55 og Tidlig Melnik er den samme type vin. Typen er en krydsning mellem Bred Melnik og den franske sort Valdigie. Og for ikke at overbebyrde vores kære læsere med unødvendige teknologiske oplysningerne, vil vi kun nævne, at Melnik 55 er enestående i verden. Den vokser kun i det sydvestlige Bulgarien langs Struma-floden. Ofte kan du finde varianter af læder, efterårsblade og krydrede toner i den. I kvalitetsvine som Logodaj Nobile Melnik 55 og Orbelus Melnik 2013 kan der findes voldsom eftersmag.

 


Hvis du aldrig har smagt disse sorter af vine, så anbefaler vi, at du kommer til en af ​​vores vinsmagninger, som vi afholder.  Du kan læse mere her.