Villa Melnik Winery

 

Om vingården


I foråret 2013 åbnede vores nye vingård. Dette var starten på den moderne legende.
 
Vingården har en årlig forarbejdningskapacitet på omkring 250 ton druer. Den er bygget på tre niveauer, hvor kælderen er gravet ind i den sandede bakke. Vinfremstillingsprocessen er tilrettelagt således, at vinens flow bevæger sig gennem vingårdens tre niveauer ved hjælp af tyngdekraften. Udover at være energibesparende, er denne metode også meget drue- og vinvenlig. Vinen stresser ikke og bevarer sin naturlige struktur.
 
Vingården er udstyret med højteknologisk udstyr fra førende bulgarske og udenlandske virksomheder. Vi har rustfrit gæringsanlæg af stål og lagertanke med en kapacitet fra 100l til 10 tons. Marc trykken er med en membran, og vores tappeanlæg er automatisk med en kapacitet på 600 flasker i timen. Vingården har eget laboratorium til analyse af druer og vin.
 Den højeste kvalitetsvin lagres i de i udgravede tuneller i den sandede bakke, hvilket sikrer naturlig, konstant temperatur og luftfugtighed. Vinentusiaster og vinelskere bydes velkommen i vores vinsmagningslokale. 

Vine


Villa Melnik er en fortsættelse af en vintradition med mere end to århundreders dokumenteret historie - i familiens arkiver holdes på et dokument, der viser, at selv  for to hundrede år siden havde vores tipoldefar vinmarker. Vores vinstokke udgør to massiver i nærheden af ​Bulgariens bedste vinregion - Melnik, berømt over hele verden og til stede i alle verdens vinleksikoner.
 
Omkring to hundrede hektar er placeret i området Mindalo, i landsbyen Vinogradi, Melnik. Det anden massiv, med et areal på omkring hundrede hektar, er placeret direkte foran vingården - inden for Beli Breg området, i byen Harsovo, som er kendt blandt vinelskere. 
 
I foråret 2004 valgte vi omhyggeligt at plante de første højkvalitetsvinstokke af de bedste lokale og udenlandske sorter: Bred Melnik, Tidlig Melnik (Melnik 55), Rouen, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Pinot Noir, Sangiovese og en af de ældste Thrakiske sorter - Mavrud. De 30 hektar

plantet med Mavrud er til dags dato den eneste industrielle plantage af denne sort i området.
 
Af de internationale hvide sorter byder vi på Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier og af de lokale hvide, Tamianka, Keratsuda og Sandanski Misket.

Om terroiren

 

De naturlige og klimatiske egenskaber i Melnik regionen er en af ​​de bedste for vinproduktion i Bulgarien. Dette er den varmeste og mest solrige del af Bulgarien. Middelhavsklimaet har en vækstsæson på 224 dage, en gennemsnitlig temperatur for perioden 4,385 grader, og meget få miljøbelastende stoffer. 


Vinstokkene er placeret på kuperet terræn mod syd. Brisen, der nedstammer fra de omkringliggende bjerge Pirin, Belasitsa og Alibotush ventilerer naturligt vinmarkerne og forhindrer ophobning af fugt.
 
Terroir er kendetegnet ved sandjord, der dræner og ikke bevarer vand, samt kalksten og naturlige vulkanske aflejringer fra nu uddøde vulkaner. I dyrkning af vinmarkerne bruges ingen produkter eller praksis, der  på nogen måde forurener druer eller vin, eller  skader forbrugerne.