Bratanov Winery

 

 

BRATANOV Winery er et mindre familiedrevet projekt - resultatet af det hårde arbejde og hengivenhed af en far og sine to sønner. De har sat sig for den ærede mission, at genoprette deres forfædres traditioner. Fundamentet blev lagt i 2006 med plantningen af 24 ha Merlot, Syrah, Cabernet Franc, Rubin, Chardonnay og Tamianka. Vinmarkerne ligger på de solrige bakker i bjerget Syd Sakar, i nærheden af landsbyen Shishmanovo, Harmanli. Denne mystiske region i det sydøstlige Bulgarien er en af de bedste terroirs i Europa for dyrkning af røde druer. Pålandsvinden fra det Ægæiske Hav gennemtrænger Maritsadalen, hvilket giver et middelhavsklima med lange varme somre og milde vintre uden grundfrost. Regionen har et af de højeste solskinsværdier i Bulgarien. Jordtyperne er for det meste sandet-ler og rødbrun, lidt stenet, og med god permeabilitet og struktur.

 

I efteråret af 2010 åbnede Bratanovs en lille vingård med state-of-the-art udstyr. Produktionen fremstiller kvalitetsvine som var det kunsthåndværk. Der udføres kontrol med hele processen så vinproduktionen sikres - fra druer til flaske. Den nuværende kapacitet for vingården er 100 000 liter vin (eller 125 000 flasker) om året.

 

Den naturlige symbiotiske forbindelse mellem jord og vinstokke, mellem de forskellige druesorter, og mellem generationerne i familien, inspirerer navnet for det første vingårdsmærke - SYMBIOSE. Denne linje indeholder en rød og en roseblanding. I 2016 den

blev indført med et nyt og friskt labeldesign.

Siden 2014 har vingården udgivet en eksklusiv linie af vine, Merlot Single Barrel og Syrah Single Barrel. Hver i en begrænset mængde på 730 flasker fra blot et enkelt 500l egetræsfad.

 

Ved udgangen af 2016 blev nogle af de Private Reserve vine fra den store 2013 årgang frigivet - Merlot, Syrah og Rubin Merlot Private Reserve 2013 rangerede nr. 9 i DiVino 's top 50 af bulgarske vine for 2016.


BRATANOV Winery kategoriseres blandt "nye bølge" bulgarske vinproducenter, der lægger vægt på kvaliteten af druer, detaljerne i terroir og håndværkermetoder til vinfremstilling. Oprindelsen fra Syd Sakar afspejles fuldt ud i Bratanovs' vine - de efterlader et langvarigt minde med varme og solrige karakterer, modne frugter og harmoni. Bratanov Winery er et stiftende medlem af den bulgarske sammenslutning af uafhængige Vinavlere (www.baiw.org)