Councours Mondial de Bruxelles 2017

 

Gode nyheder kommer sjældent alene. Sidste år var Bulgarien vært for Concours Mondial de Bruxelles, og i år var vi på syvendepladsen i antal vundne medaljer vundet, samt førstepladsen i antal medaljer i forhold til antallet af prøver.

 

Den 24. udgave af Concours Mondial de Bruxelles blev i år afholdt i Valladolid, Spanien i begyndelsen af maj. 9080 vine fra 50 lande konkurrerede under" World for Vin ", hvorfra i alt 2642 vandt medaljer (90 store guld, 853 guld, 1699 sølv). De fleste store guldmedaljer blev vundet af Spanien, Portugal, Frankrig og Italien.

 


Bulgarien fik tildelt i alt 58 medaljer - én stor guld, 23 guld, 34 sølv. 38 medaljer for rødvin, 13 for hvid og7 for rosé. Derudover vandt Bulgarien tre priser for økologisk og bio vin. De fleste medaljer (46 medaljer) blev vundet af producenter fra den Thrakiske dal. Før vores syvende plads står der velkendte lande som Spanien, Frankrig, Italien, Portugal, Chile og, måske overraskelse, Kina, som vi skal vænne os til at se blandt de bedste i vinverdenen.

 


Vores land er på førstepladsen hvis man tager antal medaljer i forhold til antallet af prøver. Med 58 medaljer vundet blandt146 prøver, er landets succesrate 39,73%.

 


"For tredje år i træk har Bulgarien opnået høje scores i konkurrencen," siger Meglena Mihova, repræsentant for Concours Mondial de Bruxelles for Bulgarien. Hun fortsætter: "Den gennemsnitlige succesrate er 29% og vores land opnår omkring 40%. Dette viser, at landet producerer vine af meget højt niveau og bevarer kvalitetens sammenhæng."

 

June 2017
www.winetours.bg