Tamyanka

Tamyanka - en druesort, der stammer fra landene i Mellemøsten - Syrien, Irak, Egypten, Iran og andre.

 

Det findes under forskellige navne i de fleste vindyrkningslande. I Bulgarien optager det store områder, såvel som i Frankrig, Italien, Portugal, Spanien, Ungarn, landene i det tidligere Jugoslavien, Bulgarien, Rumænien, Ukraine, USA.

 

Det er også kendt under navnene: Temenuga (Vratsa, Bulgarien), Muscat de Frontignan, Muscat blanc a petits korn, Muscat roze a petits grains (Frankrig), Muscato di Canelli (Italien), Tamaioasa (Rumænien), Tamianica (Serbien), Muscat hvid (lande i det tidligere Sovjetunionen).

 

Tamyanka er en mellem-tidlig vinsort. Den modner i den første halvdel af September. Efter modning, druerne rosinerer. Den vokser godt på let humus-karbonat, sand-lerjord eller grusjord på kuperede, ventilerede terræn med godt solskin. Vinstokkerne har medium vækst, god fertilitet og gennemsnitlig udbytte. Sorten angribes af grå rådne og især stærkt af vinmiderne. Det er dårligt modstandsdygtigt over for lave vintertemperaturer. Det gennemsnitlige udbytte pr. Decare er ca. 800 - 1000 kg. 

 

Klyngen er mellemstor (120-160 g), cylindrisk til cylindrisk-konisk, semi-kompakt til kompakt. Kornene er mellemstore, sfæriske. Huden er tyk, rustegul eller gylden gul med en brunfarve med karakteristiske små sorte prikker. Kødet er saftigt med en harmonisk smag og en stærk røgelse.

 

Druerne akkumulerer meget sukker - 20-26% ved titrerbar syre 6-8 g / kubik dm. Rosinerne og akkumuleringen af ​​et højt sukkerindhold gør druerne velegnede til at få halvtørre og søde vine af høj kvalitet, der er kendetegnet ved en mørk gylden farve, tæthed og en fin moskus-røgelsesaroma. Klassisk vinsort til opnåelse af dessertvine af høj kvalitet. I Italien er det den berømte vin "Asti Spumante" på Krim - "Livadia", "Magaratsch", "Gurzuf" og "Castel". 

 

Info: sevastianov-vines.com