Rose de Mourvedre 2018
Farve: Smuk, lyserød ferskenfarve.
Duft: Diskret, let mineral næse med lime noter og røde bær - jordbær og hindbær.
Smag: En frisk, levende, elegant krop med krydret bitterhed i slutningen af smagen.
Druerne høstes tidligt om morgenen i små kasser på 10-12 kg, og afkøles i et kølekammer i 24 timer ved en temperatur på 7-12 grader. Efter afkøling sorteres de manuelt ved et sorteringsbånd for at fjerne de dårlige kerner. Druerne kommer ind i pressen, hvor de holdes adskillige timer for at tillade druesaften til at trænge ud af huden. Derefter bliver den drænet og forsigtigt presset ind i en ny rustfri stålbeholder med et volumen på 500 til 5000 liter. I en periode på flere dage forbliver den i beholderen for at klare sig og derefter dekanteres i en ny ren beholder og plantes med gær. Der følger en langsom gæring ved lav temperatur i ca. 15-20 dage. Efter gæringen er færdig, afkøles vinen og efterlades i 30-50 dage på slammet, og flere gange om ugen udføres batonage (slamløftning). Processen slutter ved at vinen adskiller sig fra slammet. Efterfølgende udføres filtrering og aftapning.
De vine fra Midalidare Estate behandles ikke (sådan behandling vil påvirke vinkvaliteten) og det er muligt, at flasken i sin aldring har fået lille sedimentering - små hvide "krystaller" i de hvide vine og farvestoffer i de røde vine.
Læs mere om Midalidare
Sort wine:Mourvedre
Production Area:Protected Geographical Indication - Thracian Valley, Bulgaria
Awards:
MUNDUS VINI 2012, Germany
Rose de Mourvedre 2012 Gold Medal
Alc.:13%
Current Reviews: 0