Concours Mondial de Bruxelles 2016

23th edition of the Concours Mondial de Bruxelles

 

 

 

71%  af vinproducenterne, der deltog i årets Concours Mondial de Bruxelles i Plovdiv tog medaljer med hjem. Det sagde Meglena Mihova af Probegex, den officielle repræsentant for "FIFA World vin" for Bulgarien. Over 70 vinproducenter fra  Bulgarien deltog i den prestigefyldte konkurrence med 257 prøver af vine. Næsten 9.000 vine fra mere end 50 lande verden over kæmpede for priser ved den prestigefylde konkurrence. Bulgarske vine fik 109 medaljer, 58 sølv, 47 guld og 4 Stor guld (Grand Gold).

 

45% af priserne for Bulgarien er guldmedaljer. Dette er uden fortilfælde i den mere end 20-årige historie af Concours Mondial de Bruxelles. 42% er  vores lands successrate - et godt stykke over den gennemsnitlige succesrate for andre lande (30%), som er kendte for deres traditioner i vinfremstilling og vinkvalitet på verdensplan.

 

Medaljefordelingen efter producentområder er som følger: De fleste medaljer har vin fra Thracian Valley (37 vindere, 89 medaljer - 48 sølv, 38 guld, 3 store guldmedaljer), efterfulgt af Donau Plain (7 vindere: 13 medaljer - syv guld og 6 sølvmedaljer). Den tredje er vin fra dalen ved Struma-floden. (4 vindere, 5 medaljer - to guld og 3 sølv) og i fjerde og femte henholdsvis sub-Balkan-regionen (1 vinmager, en medalje - sølv) og Sortehavsområdet (1 vinmager, 1 superguld medalje).

 

“Det Thrakiske lavland  er  som sædvanlig den førende region" siger Meglena Mihova af Probegex. "For første gang i konkurrencens historie er der blevet tildelt priser til mange vingårde i dalen af Struma-floden .. Priser har i årevis været tildelt il Donau-floden, men nu er der langt flere.", sagde hun.

 

En stor procentdel af de bulgarske vinproducenter, der deltager for første gang i "VM i vin" tog hjem med præmier. Dette er på den ene side også nyt for konkurrencen, mens på den anden side siger det meget om kvaliteten af vores vine. "Neragora", "Dragomir", "Little Star" og ”Spiritus Sanctus” deltager for en første gang med prøver, men tog alligevel alle mellem 2 og 4 medaljer med hjem.

 

 

Den største vinder i den 23. udgave af Concours Mondial de Bruxelles i Plovdiv blev Domaine Boyar. Vinproducenten bragte 9 medaljer til Bulgarien, herunder en stor guldmedalje.

 

Arrangørerne noterer succeen af '' Vineks Slavyantsi", som fik en stor guldmedalje for sin hvidvin " Leva ". " Det giver et nyt udseende af Bulgarien som en producent af kvalitets hvidvin", sagde Meglena Mihova. For første gang bliver en stor guldmedalje tildelt til en entry level vin i lavprissegmentet. De andre store guldmedaljer blev tildelt til langt dyrere vine. LEVA er den eneste vin i Europa med Fair Trade-certifikat (støtter uddannelse af romaer i regionen, som er nøglemedarbejdere i vinmarkerne i '' Vineks Slavyantsi '').

 

"Ideen med konkurrencen er fra starten at hjælpe folk til at foretage et informeret valg” bliver det konkluderet af Concours Mondial de Bruxelles og de rådgiver os, når vi vælger vin til os selv, eller vores venner til at være opmærksomme på verdensmedaljerne.

 

En sprudlende rubinrød farve og intens næse med kirsebær, modne sorte kirsebær og krydderi. Saftig krop med bløde tanniner og en elegant finish.

 

Maj 2016