Kvaliteten af bulgarske vine

 

Kvaliteten af bulgarske vine - over gennemsnittet på verdensplan. Bulgarien er ved at blive et symbol på kvalitetsvin produceret i over 260 vinkældre.

 

Deres antal er konstant stigende og de gode resultater, skabt af bulgarske producenter har allerede fået verdens anerkendelse - vores land vinder kontinuerligt medaljer ved prestigefyldte internationale konkurrencer. Det noterede økonomiministeriets chefsekretær Vladimir Tudzharov, som deltog i en særlig ceremoni i Plovdiv, hvor hædrende eksamensbeviser og medaljer blev tildeldt de bulgarske vinproducenter, som har vundet priser for deres optræden ved dette års udgaver af to af verdens mest prestigefyldte  konkurrencer - for vin " Concours Mondial de Bruxelles 2017 "og  for alkoholholdige drikkevarer" Spirits Selection 2017".

 

Plovdiv Bodoua Avo, formanden for "Concours Mondial de Bruxelles" og Christoph Sepulveda fra "Probex", repræsentanten af "Spirits Selection" -konkurrencen for Bulgarien lagde besøg til prisuddelingen.

 

I årets udgave af verdens vinkonkurrence i Bruxelles deltog Bulgarien med 146 prøver og vandt i alt 58 medaljer, hvilket giver en succesrate på næsten 40%. Det betyder, at kvaliteten af ​​bulgarske vine ligger over gennemsnittet på verdensplan, siger vinkonkurrencens formand Bodoua Avo. Bulgarien har for tredje år i træk opnået høje resultater, kommenterede Meglena Mihova, repræsentant for Concours Mondial de Bruxelles for Bulgarien. "Den gennemsnitlige succesrate for alle deltagere er 29%, og Bulgarien, som en relativt ny aktør, opnår næsten 40%, hvilket er et bevis for, at vi producerer vine på et meget højt niveau og opretholder kvalitet", tilføjede hun.

 

Bulgarien "høstede" af vinkonkurrencen i Bruxelles en stor guldmedalje for kvalitet, samt 23 guld- og 34 sølvmedaljer. 38 af medaljerne er for rødvin, 13 for hvide og 7 for rosé. Derudover vandt Bulgarien tre priser for økologiske og bio-vine. Vores land er på 7. pladsen i antal vundne medaljer og på førstepladsen for antal medaljer i forhold til antallet ad prøver.

 

Den ultimative anerkendelse for, at Bulgarien bliver en autoritativ vindestination, er valget af at være vært for den næste Spirits Selection, der afholdes i Plovdiv den 21.-23. August 2018. Dette er anden gang i de seneste to år efter Plovdiv var vært for verdens vinkonkurrence Concours Mondial i 2016.