Bessa Valley

 

Bessa Valley

 

 

 

Domaine Bessa Valleys vinmarker favner 1500 hektar og er beliggende på en sydlig skråning. Vingården og de to gæringsvinstokke ligger ved foden af ​​vinmarken og besidder et areal på 42 hektar. Blandt de unikke fordele ved Domaine Bessa Valley er dens gæringstanke - de er lavet af beton, som sikrer bedre udveksling, stabilitet og balance i rødvinen. Efter gæringsperioden modner vinen i franske barrik ege. Domaine Bessa Valleys kælder har et areal på 3355 kvm. og er indbygget i en sten, der giver naturlig isolering og holder en konstant lav temperatur. Domaine Bessa Valley har kapacitet til at behandle 1000 ton druer og producerer 1 million flasker vin. Hver flaske vin produceret i Bessa-dalen er skabt af klassisk fransk teknologi af håndplukkede druer fra de solrige bakker ved foden af ​​Rhodope-bjergene.

 

For fire tusinde år siden kom købmænd fra Troy til Landet Thrakien, vest for Sortehavet, for at købe den mest berømte gamle drik. Det var magiske tider.

 

Thrakiske Konger gik på jagt efter vilde tyre og løver. Vineproducenterne fra Rhodope-bjergene blev fortryllet af unge Orpheus' harpe.

 

For 3.500 år siden var dette Bessianernes dal, Thraciens mest oprørske blandt alle sine dale. Befolkningen beskyttede og bevarede Vingudens helligdom og blev siden kendt for at være de mest kompetente i at varetage gudens ritualer.

 

Hellener fra det sydlige Polis kaldte Dionysus for "den, der var født to gange". Kunne dette have været en profeti om dalen og dens vin?

 

Efter folkets store migrering skiftede blodlinjen i dalen og forskellige mennesker kom til. Dog forblev vinen. Den blev rost i sangene af barder fra vesten og de østlige digters digte.

 

Vi, vinproducenterne fra Bessa-dalen, er inspireret af dette sted lige så meget som besserne var for 2500 år siden.

 

Nu er vi selv besserne! Det er vores skæbne at dyrke vinstokkerne og udvikle fantastiske vine fra deres frugt år efter år.

 

Alt er gjort med den største respekt for naturen, folket, vinrankerne og deres frugt. Vi har ikke travlt. Vi taber ikke harmonien.

"Jeg tror det er filosofien fra en borger fra Bordeaux - den intelligente samling af forskellige arter bringer og giver en rigere, mere kompleks og harmonisk vin. I dag sælges mange vine, der er mærket som Cabernet Sauvignon, Chardonnay. Men det er ikke det, min vinkultur handler om. 

 

Grev Stephan von Neipperg blev født i juni 1957 i Schwaigern, Tyskland.

 

Han tog en eksamen i Erhverv, Økonomi og Politik i Paris, og senere i Vin og Oenologi i Montpelier.

 

Han er ejer af seks vinkældre i Bordeaux: Chateau Canon La Gaffeliere (Saint-Emilion Grand Cru Classe), La Mondotte (Saint-Emilion), Chateau Clos de l'Oratoire (Saint-Emilion Grand Cru Classe), Chateau Peyreau Saint-Emilion Grand Cru), Chateau d'Aiguilhe (Cotes de Castillon) og Clos Marsalette (Pessac-Leognan).

 

Neipperg-familien har dyrket vinstokke og produceret vine i 800 år.