Tohun winery

 

Pomorie er kendt fra Oldtracianske tider for at være regionen med de mest gunstige klima- og jordbundsforhold til vinproduktion i Sortehavsområdet. Moderat kontinentalt klima har typiske strømme fra og mod havet, samtidig med høj luftfugtighed under høst. En anden fordelagtig faktor er det langvarige solskin.
Vinavl og vinfremstilling i nutidens Pomorie går tilbage til oldtiden, hvor vinen blev produceret selv i det første århundrede f.Kr.
Regionen har en rig vinfremstillingstradition. Den tilhører den Thracianske dals område for produktion af regionale vine.

 

 

 


Vingården "Tohun" i Pomorie er bygget i overensstemmelse med de moderne teknologiske principper for vinfremstilling og nuværende bulgarsk og europæisk lovgivning vedrørende design, konstruktion og  vinfremstilling.

Vingården har 700 hektarer til egne vinmarker. Den er placeret i Øst - Sortehavsområdet, der støder op til vingården. Jordbunden er sort muld, udvasket sort jord. Det moderate kontinentale klima har karakteristiske strømme fra og til havet, ledsaget af høj atmosfærisk fugtighed under druehøsten, der favoriserer dyrkning af druen. Vinmarkerne er plantet i perioden 2000-2006 og omfatter sorterne Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot og Cabernet Sauvignon og i 2013 er 25 ha af de eksisterende marker omstruktureret og beplantet med Sirah, Pinot Noir, Semillon og nye kloner af Chardonnay, og Sauvignon blanc. Beplantningsafstanden i rækken er 1,2m. og 2,5m. mellem linierne.

Såningsmaterialet stammer fra Frankrig - Bordeaux-regionen fra JEAN - GUY pépinière.

Druerne er specielt udvalgt fra forskellige grene af vinstokke, med henblik på at producere røde og hvide blandede vine af høj kvalitet.