Angelus Estate

Angelus er et af de steder, der kan fylde dig med god energi selv før du rigtigt har set det. Måske er det på grund af naturen, måske er det på grund af solen, ellers måske fordi vi fandt den rigtige vej første gang, som i øvrigt var et rent held...

Angelus Estate er beliggende i de bløde kurver af Sredna Gora, et par kilometer nord for Nova Zagora, nær dammen Jrebchevo, der i øvrigt navngiver det populære mærke "Stallion" (f. A. "Hingst"). Vejen er ny, vedligeholdt og støddæmperne i vores bil synger glædessalmer.

Og her er Angelus. Det fremstår, helt pludseligt, på højre hånd - nyt, moderne, og lovende. 

Det første spadestik til vingården blev taget i 2010, og i 2011 behandlede man allerede første afgrøde på eget terræn. I et dristigt tempo gik stedet mod sit færdige udseende.

Tankerne (88 i alt) i Angelus har et lille volumen for bedre styring af processen. De har selvfølgelig termisk isolering, uafhængig elektronisk temperaturfølere og alt i ekstraudstyr til modellen. Fermenteringsmodulerne for hvidgæring på 8 tons er helt “top-notch”, og de eneste 30 tons moduler bruges til vinblanding.

De 15 franske egtønder Boutes er Angelus' stolthed. Vi så dem på helt tæt hold, og de er nogle af de mest interessante.

Udstyret er fra BUCHER Vaslin. Udover at være fransk, kan det prale af at være unikt for Bulgarien. Som et eksempel, og til stor fornøjelse for teknologientusiasterne, er der en presse med en ballon med inertgas (nitrogen), som gør det muligt at bevare saftens friskhed i de hvidvine uden nogen oxidation. Denne presse er uden sidestykke i Bulgarien,

Kælderen har 25-30% større kapacitet end det, der bruges i øjeblikket. Kun en del af jorden er plantet, og processen kører glat og rimeligt. Produktionsmængderne vokser jævnt i takt med efterspørgslen på markedet. Hvis efterspørgsel og evne til at opretholde kvalitet tillader det, er det muligt at udvide massiverne med 250-300 hektarer.

Planternes tæthed: 500 vinstokke pr. Hektar.

Produktionsvolumen for 2012: 165.000 flasker.

Et par hurtige noter til eksperterne: Varieret terroir, gunstig mikroklima, kanelskov og sand-lerstensjord med en meget varieret profil på 30 til 60 cm under jorden.

Vinmarkerne er håndbehandlede, og der anvendes herbicider. Dog kun til forebyggende kontaktsprøjtninger, der ikke kommer ind i saftbevægelsen.

Druehøsten i Angelus er lang og løber fra 20. august til begyndelsen af november (for Cabernet Sauvignon). Vi vil stadig være i stand til at passe ind i deres program. 

Ligesom resten af udstyret er tønderne alle fra fransk eg (Oui!) og bruges kun til 1-2 fyldstoffer. De "guldringede" tønder i forgrunden er en begrænset serie med lidt finere porer fra egetræet og bruges til de mest klassiske vine.

I Anjelus Estate er produktionscyklusen gennemført. Vi så aftapningslinjen og kvinderne, der forseglede flaskerne med hvid og sort voks i hånden. De udførte det med ekstrem præcision.

Hvem kender ikke hingsten? Hvem ville ikke genkende hingsten, ridende i hjertet af dem, der elsker vin? Hingst er en af de utroligt gode kombinationer, hvor alle elementer passer ubesværet sammen - fra Labelmakers stilfulde Label-symbol, gennem kvalitetsgenkendelige vine til en klar vision om fremtiden og kældernes filosofi.